mirasekavir

Untitled-1

سوابق شركت

شرکت توسعه معادن میراث کویر (سهامی خاص)، در تاریخ 5/5/1393 تحت شماره 458067 در اداره ثبت شرکتهای تهران با سرمایه اولیه 10 میلیارد ریال با سرمایه گذاری سهامداران شرکت کیمیاداران کویر به ثبت رسیده و یکی از ماموریتهای آن تامین کنستانتره فسفات برای طرح فوق الذکر میباشد.

شرکت کیمیاداران کویر (سهامی خاص) پس از راه اندازی خط تولید اسید سولفوریک به ظرفیت 60000 تن در سال، احداث واحدهای تولید اسید سولفوریک به ظرفیت 200000 تن در سال، اسید فسفریک به ظرفیت 80000 تن در سال و کود فسفاته TSP به ظرفیت تولید سالانه 100000 تن را در شهرستان بهاباد  اجرا نمود. این واحد در زمان بهره برداری به عنوان یکی از مواد اولیه اصلی به سالانه 280000 تن کنستانتره فسفات نیاز دارد.

برای نیل به هدف فوق الذکر، در اولین مرحله بررسیهای گسترده ای بر روی ذخایر معدنی شناسایی شده فسفات در ایران انجام و انتخاب دو معدن برای تکمیل عملیات اکتشاف، استحصال فسفات از باطله های آهن نیز مد نظر قرار گرفت.

 ذخایر سنگ آهن در ناحیه یزد (چادرملو و چغارت)، همراه با مقداری فسفر است که با توجه به مزاحم بودن فسفر در مراحل بعدی ذوب، در مرحله تهیه کنستانتره آهن، همواره سعی میگردد فسفر حاوی سنگ به باطله منتقل و دفع گردد. از این رو، باطله این خطوط تولید کنستانتره آهن، حاوی مقادیری فسفات می‌باشد.
در مجتمع چادرملو، باطله خطوط 1، 2 و 3 وارد بخش استحصال فسفات شده و با استفاده از روش فلوتاسیون، فسفات استخراج و به انبار مربوطه منتقل می‌گردد. ولی در زمان احداث خطوط 4 و 5 بدلیل عدم وجود بازار مصرف برای کنستانتره فسفات از احداث واحد بازیافت فسفات صرف نظر گردیده است.
شرکت توسعه معادن میراث کویر، در اولین قدم اجرایی، با امضای قراردادی با شرکت چادرملو با سرمایه گذاری خود و دریافت زمین و دوغاب باطله از چادرملو نسبت به احداث واحد بازیافت اقدام نموده است.

مزايای اين طرح

  • بازیافت فسفات به عنوان یکی از مهمترین مواد اولیه در صنعت تولید کودهای فسفاته از باطله های آهن، که پیش از آن به صورت غیر قابل استفاده به سد باطله هدایت میگردید.
  • استقرار در بهترین نقطه ممکن (نزدیکی خطوط تولید چادرملو) و حداقل شدن هزینه حمل دوغاب ورودی به کارخانه
  • نزدیکی به نقطه مصرف که باعث کاهش هزینه حمل محصول میگردد. (فاصله واحد کیمیاداران از کارخانه میراث کویر کمتر از 40 کیلومتر میباشد)
  • جلوگیری از واردات کنستانتره فسفات از خارج از کشور و بالتبع ایجاد صرفه جویی ارزی
  • استفاده از آب بازیافتی از دوغاب باطله و حذف آب تازه مورد نیاز در فرآیند با مصرف مجدد آب بازیافتی
  • استفاده از دانش فنی موجود در کارخانه چادرملو حاصل از کارکرد فرآیند مشابه در خطوط 1 تا 3 چادرملو و بهسازی آن با تجربه چند ساله کارکرد این خطوط
  • انجام کلیه مراحل طراحی مفهومی، پایه و تفضیلی در داخل شرکت و با بهرهگیری از تیم مهندسین ایرانی

بررسی ذخاير معدنی

کلیه مناطق بررسی شده در طرح فسفات در فايل زیر جمع آوری گردید

خلاصه گزارشات بشرح فايل زیر می‌باشد